Aardappel dieet is gezond

Het hoofd van de Aardappelcommissie van de Amerikaanse staat Washington heeft twee maanden lang alleen maar aardappelen gegeten om aan te tonen dat ze voedzaam zijn.

Aardappelen zijn volgens commissievoorzitter Chris Voigt rijk aan vezels, kalium en vitamine C. Voigt at zijn twintig piepers per dag gebakken, gekookt, gestoomd, gestampt, gefrituurd en deels met schil voor de vezels. De aardappelcommissie behartigt de belangen van aardappelboeren in Washington.

Critici hadden Voigt gewaarschuwd dat hij zou aankomen, energie zou verliezen en dat zijn bloedsuikerspiegel zou stijgen. Niets is volgens Voigt minder waar. Hij zegt 9 kilo kwijt te zijn, zijn cholesterol is gezakt en ook zijn rekeningen voor eten zijn gedaald. “Ik voel me fysiek geweldig”, aldus Voigt vanuit zijn kantoor in Moses Lake, toch raadt hij dit eenzijdige dieet niemand aan. (Bron: Spitsnieuws)

Naschrift redactie: alleen aardappelen lijkt een beetje saai, maar de hoofdpersoon uit dit filmpje ziet er in elk geval gezonder uit dan de hoofdpersoon uit  de film “Super Size Me” na een maand lang eten bij de Mac (trailer op Youtube | Wikipedia).

02. december 2010 by trochsetter
Categories: Voeding | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *

*