Open dag volkstuin Bloemketerp tijdens Groene Markt

Zaterdag 14 mei 2011, 10.00 – 16.00 uur

Recreatiepark “Bloemketerp” in Franeker

Zaterdag 14 mei 2011 is het weer tijd voor de jaarlijkse Groene Markt van de afdeling Franeker van Groei en Bloei.  Deze wordt net als vorig jaar weer gehouden op Recreatiepark “Bloemketerp” aan de Burg. J. Dijkstraweg 3, 8801 PG Franeker. De markt is voor het publiek open van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de aantrekkelijke markt staan standhouders met een breed aanbod van producten, diensten of activiteiten op het gebied van ‘’Groei&Bloei’’, zoals bijvoorbeeld: perkplanten, vaste planten, groenten, kruiden, vruchtbomen, heesters, struiken, stekjes, tuindecoratie, tuinmeubels, gereedschap, enz.

Open Dag volkstuinen Bloemketerp

Als speciale attractie zal de volkstuinvereniging De Trochsetters het volkstuincomplex Bloemketerp voor bezoekers openstellen.  De volkstuinen zijn vanaf  het Recreatiepark bereikbaar via een korte wandeling van 100 meter afstand. Belangstellenden kunnen vanaf de graspaden meer dan 50 volkstuintjes bekijken en vragen stellen aan de aanwezige tuinders. De meeste gewassen, zoals aardappelen, uien, bonen, sla, spinazie, asperge, aardbeien en fruitbomen, zijn in deze periode volop aan het groeien en bloeien.

Op 13 mei 2011 wordt er  bij Omrop Fryslân in het programma Musyk yn bedriuw aandacht besteed aan de Groene Markt (inclusief verzoekplaatjes). Bij de groene markt is er ook aandacht voor kinderen, zodat u vrij kunt rond kijken. Parkeren kan gratis op het parkeerterrein aan de Leeuwarderweg (kaart pdf).

27. april 2011 by trochsetter
Categories: Tuinieren, Van het bestuur | Tags: , , , , , , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *

*